WP Google Maps Error

In order for your map to display, please make sure you insert your Google Maps JavaScript API key in the Maps->Settings->Advanced tab.

Welkom bij Taekwondo Center Arnhem

Sinds 1985 streeft Tae kwon do Center Arnhem ernaar het Taekwondo, in al haar facetten, uit te dragen en op een verantwoordelijke manier over te brengen op haar leden. Tae kwon do Center Arnhem is een niet al te grote vereniging en bestaat uit perfecte mix tussen ervaren en nieuwere leden. Taekwondo is een verzameling van sport, spel en cultuur (kunst), dat iedere keer terug gevonden kan worden in de lessen. Zo hopen we een breder beeld van Taekwondo te kunnen geven aan onze leden. In deze sectie vind je trainingsinformatie van onze vereniging.

Vanaf 12 jaar is iedereen welkom om een gratis proefles bij te wonen en zo kennis te kunnen maken met Taekwondo. Hierbij nodigen wij iedereen dan ook uit om eens een keer mee te doen en zelf deze vechtkunst te ervaren.

Algemene informatie

Taekwondo is als martiale kunst een betrekkelijke jonge vechtkunst. Afgeleid van diverse oude Koreaanse stijlen is het door de jaren heen ook enigszins beïnvloed door vechtstijlen uit o.a. Japan, China en Mongolië.

Officieel werd Taekwondo in 1965 in Nederland geïntroduceerd door de grondlegger en geestelijk vader Choi Hong Hi, bijgestaan door zijn demonstratieteam.Als bewegingskunst maar m.n. als sport kreeg het Taekwondo steeds meer bekendheid, hetgeen resulteerde dat het Taekwondo vanaf 1996 een officiële Olympische sport is. Op wereldschaal heeft de introductie van Taekwondo op de Olympische spelen gezorgd voor erkenning alsmede definitieve doorbraak van deze boeiende en effectieve zelfverdedigingssport.

  • Tae staat voor alle beentechnieken, zowel aanvallend als verdedigend.
  • Kwon staat voor alle handtechnieken, zowel aanvallend als verdedigend, maar ook voor het klemmen,vastgrijpen en werpen.
  • Do betekent letterlijk “weg” , “methode” of “principe”, maar is verder moeilijk te omschrijven, daar het een geestelijke houding aangeeft, welke geworteld is in het traditionele Azië.

Er is natuurlijk nog heel veel meer te vertellen over taekwondo. Echter daar zijn op het internet hele mooie pagina’s van te vinden. Een voorbeeld hiervan is taekwon-do.nl deze pagina bevat naast de geschiedenis ook nog eens een groot naslagwerk wat betreft de technieken binnen de taekwondo.

Trainingen vinden plaats op elke dinsdag van 18:30 tot 20:30.

Let op: In de school vakanties zijn hiervoor uitzonderingen. Indien u twijfelt kan altijd contact op worden genomen met trainer.

Bij taekwondo Center Arnhem Hanteren we de volgende prijzen:

  • Een eerste proefles is gratis
  • Het inschrijfgeld bedraagt €7
  • Bij lidmaatschap is de contributie €15 per maand
  • Kleding kan eventueel via de vereniging worden aanschaft en zal rond de €50 bedragen.

Bij taekwondo wordt er getraind in een zogenaamde “Dobok” Dit is een luchtig, ruim zittend en wit pak.  Voor een eerste kennismaking is dit natuurlijk niet nodig. Hiervoor volstaat reguliere sportkleding. Bij taekwondo trainen wij op blote voeten, daarom zijn sportschoenen niet nodig. Zorg wel dat de nagels op handen en voeten gekort zijn geknipt i.v.m. blessures en hygiene.

Na een gratis proefles kan er door middel van een inschrijfformulier worden ingeschreven bij Taekwondo Center Arnhem. Het formulier kunt u aanvragen in de les of hier downloaden.

Onze locatie


Onze trainingslocatie in Arnhem

Beukenlaan 23, 6823 MA, Arnhem
Tel: 026-3890236
Email: Info@taekwondocenter-arnhem.nl
Web: Taekwondocenter-arnhem.nl